Nieuwe start Pensioendesk Nederland

Pensioendesk Nederland is na het faillissement van dit voorjaar onderdeel geworden van Pensioen & Planning Nederland (PPN) en heeft zich hernieuwd in de markt gepositioneerd. Vanuit de standplaats Velp (Gld) zijn door de nieuwe eigenaren in het verleden al meer pensioeninitiatieven ontplooid, waaronder een tweetal softwarehuizen EBlinC (arbeidsvoorwaarden.com) en FinAct Software (DGA- en echtscheidingssoftware). PPN ondersteunt al enkele jaren pensioenkantoren, accountants, advocaten en verzekeraars met pensioenactualiteiten, advies en software.

Nieuwe formule

"Met de nieuwe formule wordt sterk ingezet op de accountants- en ondernemersmarkt om Pensioendesk weer als een eenduidig landelijk kwaliteitsmerk in beeld te brengen", aldus Noach van Beusekom, eigenaar/oprichter van PPN. "Ook de komst van de nieuwe Wft-pensioenmodule is een mooie aangelegenheid om nog meer kennis en kunde gezamenlijk te delen.

Kantoren die geen pensioenvergunning hebben kunnen adviseurs van Pensioendesk Nederland inzetten, maar ook verzekeraars kunnen een beroep doen op onafhankelijke fee-adviseurs. Er zijn wat dat betreft weinig landelijke, vooraanstaande pensioenorganisaties over."

Het grootste verschil met de oude formule is, naast een aanzienlijk lagere bijdrage en het loslaten van inkoopconstructies, een grotere nadruk op ondersteuning van kantoren bij de omvorming naar fee advisering. Ook periodieke ‘wft-pensioenaudits’ bij de regionale kantoren maken onderdeel uit van het concept.

Coöperatieve Pensioen Vereniging (CPV)

Pensioendesk Nederland gaat tevens kwalitatieve ondersteuning bieden aan de CPV-leden. Hiervoor is met het bestuur van de CPV een speciaal kennisarrangement opgesteld. De meeste kantoren die voor het faillissement aangesloten zijn geweest bij de Pensioendesk- of ICP formule, zijn aangesloten bij de Cooperatieve Pensioen Vereniging.

GEEN REACTIES