Nh1816 verdubbelt winst bij autoverzekeringen

geen verborgen kosten autoverzekeringen
© Px

Verzekeraar Nh1816 heeft bij de motorrijtuigenverzekeringen het technisch verzekeringsresultaat zien verdubbelen van €11 mln naar €22 mln.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de Noord-Hollandse verzekeraar. Bij de WA-verzekeringen steeg het technisch resultaat van €6 naar €13 mln, bij de cascopolissen van €5 naar €9 mln. De belangrijkste reden is dat het bedrag aan schadeclaims veel minder hard steeg dan de premie-inkomsten.

Bij WA-polissen bedroeg de premiestijging bijna 12%, terwijl de schadelast slechts vijf procent toenam. Bij casco steeg de premie met 13% en de schadelast met zeven procent. Nh1816 geeft in het jaarverslag niet aan of ze zelf in 2018 de premies hebben verhoogd op motorrijtuigenverzekeringen. Wel vindt de verzekeraar de autopremies in de markt nog altijd te laag.

Bij brand daalde het resultaat van €14 naar €9 mln. Dit werd voor een groot deel veroorzaakt door de schade van de januaristormen. Brand is met €96 mln aan premie nog wel de grootste verzekeringscategorie bij Nh1816. De overige verzekeringen (waaronder AVP, rechtsbijstand en reis) steeg het resultaat van €8 naar €12 mln.

De verzekeraar signaleert in het jaarverslag dat er bij particuliere verzekeringen ‘een ware concurrentieslag wordt gevoerd tussen de verschillende distributiekanalen’. Prijs is daarbij een bepalende factor, maar Nh1816 vindt dat het intermediair een aantal ‘ijzersterke troeven’ in handen heeft. ‘Met name de positie van ‘local hero’ kan hierbij volledig worden benut, de regisseur die het vertrouwen heeft van zijn klanten en met zijn lokale en klantkennis komt tot passende verzekeringsoplossingen. Hoge klanttevredenheidscores bewijzen hierbij de onmiskenbare
toegevoegde waarde van het intermediair.’

GEEN REACTIES