Nh1816 stopt met verkoop uitvaartverzekeringen

Verzekeraar Nh1816 verkoopt vanaf dit jaar geen uitvaartverzekeringen meer. Dat valt te lezen in het jaarverslag van het bedrijf uit Oudkarspel.

De levendochter, vooral bestaand uit uitvaartverzekeringen, wordt een zogeheten ‘run off’-activiteit. Volgens de verzekeraar heeft deze beslissing geen effect op de continuïteit van het bedrijf. De leventak leidde al geruime tijd een marginaal bestaan binnen Nh1816, dat vooral een schadeverzekeraar is. Het premie-inkomen kwam afgelopen jaar nipt boven de €1,5 mln uit. De winst uit leven bedroeg in 2017 €348.000.

Brand en auto
Verder realiseerde Nh1816 over een breed front betere resultaten in 2017, wat deels kwam door het uitblijven van grote schades als de junistormen in 2016. Het technisch resultaat bij brand nam toe van €5 mln naar €13,6 mln, terwijl ook de premies bij brand stegen: van €77,9 naar €85,9 mln. Ook de motorrijtuigenverzekeringen deden het goed. Bij WA-verzekeringen wist Nh1816 net als vorig jaar zwarte cijfers te schrijven (€6 mln), vooral als gevolg van hogere premies, terwijl de het resultaat bij overige autoverzekeringen meer dan verdubbelde naar ruim €5 mln. Verder realiseerden de overige schadeverzekeringen een resultaatstijging van €4,5 mln naar €7,8 mln.

Nieuw kantoor
De verzekeraar maakt verder nog melding van het feit dat het voornemens is een nieuw kantoorpand te bouwen. In maart van dit jaar is daarvoor grond aangekocht in de huidige vestigingsplaats Oudkarspel.

GEEN REACTIES