Negatieve rente voor zakelijke spaarder bij Triodos Bank

Negatieve rente voor zakelijke spaarder bij Triodos Bank
© Pexels

Negatieve rentes op zakelijke rekeningen waren er al wel, maar alleen bij bedragen van meer dan een miljoen. Triodos Bank is echter de eerste Nederlandse bank die vanaf 15 februari een negatieve rente rekent over zakelijke spaarrekeningen met een inleg vanaf 500.000 euro. En niet zomaar een negatieve rente: het gaat meteen om 0,5 procent. Vergelijkingssite Spaarrente.nl rekent voor dat een zakelijk spaarder bij Triodos Bank op een saldo van 550.000 euro hiermee 2.750 euro moet betalen. “En dan hebben we het nog niet gehad over de inflatie die de waarde van het spaargeld nog verder uitholt”, voegt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe.

De rente op een zakelijke spaarrekening bij Triodos bedraagt nu 0%. Net als bij ING, ABN AMRO en Rabobank, blijkt uit het overzicht Spaarrente.nl. Triodos stelde vorig jaar de rente op privérekeningen ook op 0%.

Een woordvoerder van Triodos Bank licht toe: “Wij zetten spaargeld zoveel mogelijk om in duurzame kredieten die we verstrekken, maar waarvoor de rentes die betaald worden ook laag zijn. En wat we niet direct kunnen uitlenen, stallen we onder meer bij de Europese Centrale Bank en daar betalen we ook geld voor.”

Bron: Spaarrente.nl

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

 

GEEN REACTIES