Nederlander weet weinig van aansprakelijkheidsverzekeringen

Nederlanders weet weinig van aansprakelijkheidsverzekering
© Px

Een derde van de Nederlanders weet niet dat een aansprakelijkheidsverzekering geen verplichte verzekering is voor particulieren. Dit blijkt uit een poll van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (A.I.C.).

Het informatiecentrum ondervroeg 1014 Nederlanders, waarbij onder meer werd gekeken naar het kennisniveau omtrent de aansprakelijkheidsverzekering.

Mensen kunnen een aansprakelijkheidsverzekering (ook wel: AVP) afsluiten om gedekt te zijn voor aansprakelijkheid bij materiële schade en letselschade. Een aansprakelijkheidsverzekering is handig, maar niet verplicht. 32,8% van de ondervraagden denkt toch dat een AVP-verzekering verplicht is. Ook is er nog een aanzienlijke groep Nederlanders (14,5%) die niet weet of een AVP-verzekering verplicht is.

WA-verzekering verplicht in verkeer
Alleen eigenaren van een motorvoertuig zijn verplicht om verzekerd te zijn voor aansprakelijkheid. Dit wordt ook wel wettelijke aansprakelijkheid (of: WA) genoemd. In het onderzoek wist slechts 20,7% te bevestigen dat een aansprakelijkheidsverzekering uitsluitend verplicht is voor deze groep mensen. De pollresultaten en de regels per voertuig zijn terug te vinden op de onderzoekspagina van het A.I.C.

Bron: A.I.C.

GEEN REACTIES