Monuta zet quiz in om bewustzijn uitvaartkosten te verhogen

Monuta zet quiz in om bewustzijn uitvaartkosten te verhogen

Volgens het Nibud heeft een derde van de mensen geen idee hoeveel een uitvaart gemiddeld kost. Van de mensen die zich wel aan een inschatting wagen, zit de helft met een bedrag van minder dan 6.000 euro ruim onder de werkelijke gemiddelde kosten van ongeveer 7.500 euro. Niet zo gek dus dat bijna de helft van de mensen met een uitvaartverzekering onderverzekerd is. Monuta wil het bewustzijn over de uitvaartkosten vergroten met behulp van een quiz: de Rekenmaaruit!vaartquiz.

In de online quiz moet de deelnemer de juiste prijs aan het juiste item koppelen in vier verschillende categorieën: uitvaartkisten, eten en drinken, rouwvervoer en muziek. Dit gebeurt onder de enthousiaste leiding van quizmaster Steven Kazàn. Het geheel is luchtig opgezet, als een echte tv-show, en er is zelfs een prijs te winnen. Voor de winnaar wordt een bedrag van 9.000 euro in een uitvaartfonds gestort. Hij of zij kan hiermee later de eigen uitvaart betalen. Ook kan de winnaar het bedrag overdragen aan een ander, bijvoorbeeld omdat hij zelf al goed verzekerd is.

“31% van de Nederlanders vindt het moeilijk om over het overlijden te praten, blijkt uit onderzoek van SIRE. Ook al weten ze dat het goed is om over het afscheid en de kosten te praten. Ze willen namelijk geen spijt krijgen later. Praten over de dood en uitvaartkosten schept duidelijkheid. En dat is nodig in de korte emotionele periode die nabestaanden hebben om een uitvaart te organiseren. Voor henzelf en hun dierbaren”, zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta. “Door een ludieke en luchtige quiz te maken die niet alleen educatief, maar vooral ook aantrekkelijk is, hopen we dat veel mensen de quiz gaan spelen. Aan het einde hebben ze dan iets opgestoken, namelijk kennis over de verschillende kosten van een uitvaart. Uiteraard helpt het om een bijzondere prijs aan de quiz te koppelen. Wat is dan mooier dan onze eigen kwalitatieve dienstverlening aan iemand te gunnen door een uitvaart weg te geven?”

Bron: Monuta

GEEN REACTIES