MijnPensioenoverzicht.nl nu bewijsstuk voor NHG

NHG kostengrens boven 3 ton

Een pdf-document van MijnPensioenoverzicht.nl geldt voor het Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) nu als bewijsstuk voor toekomstig pensioeninkomen.

Het WEW is de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De organisatie is al een tijd bezig om het acceptatieproces voor de NHG gemakkelijker, sneller en eenvoudiger te maken. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor digitalisering.

Na de succesvolle introductie van de digitale werkgeversverklaring medio 2016, heeft het WEW nieuwe vereenvoudigingen doorgevoerd: de acceptatie van elektronische handtekeningen en de acceptatie van mijnpensioenoverzicht.nl als bewijsstuk voor het toekomstig pensioeninkomen voor een lening met NHG.

Elektronische handtekening toegestaan
Het WEW accepteert nu ook elektronische handtekeningen op de benodigde documenten voor een lening met NHG. Hierdoor wordt een drempel bij de verdere digitalisering van het acceptatieproces weggenomen. Uiteraard blijft gelden dat wettelijke bepalingen in sommige situaties alleen een handgeschreven handtekening toestaan, zoals authentieke akten bij de notaris.

Mijnpensioenoverzicht.nl als bewijsstuk pensioeninkomen
Voorheen was alleen het Uniform Pensioen Overzicht (UPO) toegestaan als bewijsmiddel voor het toekomstig pensioeninkomen. Nu wordt een PDF van Mijnpensioenoverzicht.nl ook geaccepteerd als bewijsstuk. Dit document mag maximaal 3 maanden oud zijn op het moment van bindend aanbod. Deze wijziging is per direct van kracht.

Bron: WEW

GEEN REACTIES