Medische kosten voor toeristen het hoogst in VS en Turkije

© HDV / Allianz Global Assistance

Toeristen die in het buitenland medische hulp inroepen, zijn het duurste uit in de VS en Turkije. Dat blijkt uit onderzoek van reisverzekeraar Allianz Global Assistance.

Miami
Zo kost een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami ongeveer €53.000, terwijl dit in Nederland tussen de €500 en €10.000 ligt, afhankelijk van de diagnose. En de behandeling van een gebroken been in het Turkse Antalya kost €16.900 tegenover €6.340 in Nederland.

Buikgriep
Andere landen waar de medische kosten voor toeristen hoog zijn, zijn Canada, Thailand, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Marokko, Zwitserland en Brazilië. Wie zich in Spanje laat behandelen voor een buikgriep is volgens Allianz €8.000 kwijt, tegenover €1.934 in Nederland.

Reizigers
Allianz roept toeristen op goed op te letten of ze met hun reisverzekering goed verzekerd zijn. ‘We worden vaak geconfronteerd met situaties waarbij reizigers niet goed op de hoogte zijn van de voorwaarden en garanties’, stelt Audrey Denkelaar, manager communicatie van Allianz Global Assistance. ‘Vaak realiseren mensen pas op hun vakantieadres dat ze zelf voor hoge kosten moeten opdraaien omdat die niet door de verzekering worden vergoed.’

Dekking
Allianz Global Assistance raadt reizigers aan om voorafgaand aan hun reis de dekking van hun verzekering goed te checken. Denkelaar: ‘Staan de juiste mensen nog op de polis? Is Europa-dekking genoeg of is werelddekking nodig? Is de dekking voor bagage genoeg voor alle digitale apparatuur die meegenomen wordt? En nu het wintersportseizoen begint, is wintersportdekking nodig? Tenslotte is belangrijk of de dekking voor medische kosten in het buitenland alle kosten voor spoedeisende hulp vergoed.’

Bron: persbericht Allianz Global Assistance

GEEN REACTIES