Inbraakpreventie: goede buren krijgen voorkeur boven moderne techniek

Inbraakpreventie: goede buren krijgen voorkeur boven moderne techniek
┬ę Pixabay

Ondanks het stijgende vertrouwen in moderne beveiliging, schakelt tweederde van de vakantiegangers het liefst nog altijd zijn buren in om op de woning te letten. Jongeren tot 25 jaar hebben meer vertrouwen in moderne beveiligingstechnieken (39%) dan Nederlanders boven de 55 jaar (24%).

Dit meldt Interpolis na een door Motivaction uitgevoerd onderzoek onder 1000 personen naar de beleving van bewoners met betrekking tot het veilig achterlaten van hun huis. Interpolis introduceerde in juni het veiligheidspakket Thuiswacht, waarmee klanten korting kunnen krijgen op de inboedelverzekering.

Ongerust
Een op de vijf Nederlanders blijkt tijdens de vakantie ongerust over thuis. Oorzaak is met name (bij 60% van de ondervraagden) door het gebrek aan controle en de onwetendheid over wat er gebeurt in huis. Andere oorzaken zijn verhalen in de media over wat er misgaat (26%), een inbraakgolf in de buurt (22%), persoonlijk snel ongerust zijn (14%) en het gevoel te wonen in een onveilige buurt (10%).

Behalve de buren te vragen een oogje in het zeil te houden, zijn andere veelgebruikte maatregelen: stilte op social media tijdens de vakantie en het instellen van tijdklokken voor de verlichting. Slechts 11 procent van de Nederlanders gebruikte afgelopen zomer een alarminstallatie.

Desondanks is er volgens Interpolis veel vertrouwen is in moderne beveiligingsmaatregelen, vooral onder jongeren. Zo heeft 45 procent vertrouwen in moderne technologie├źn en denkt 31 procent geruster op vakantie te kunnen gaan door op afstand via cameratechnologie het huis te kunnen zien.

Bron: Interpolis

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES