Iets minder betalingsachterstanden

Iets minder betalingsachterstanden
© Pixabay

Over heel 2018 had 6,2% van de consumenten met een geregistreerd krediet een betalingsachterstand. Dat is iets minder dan de 6,6% in 2017. In absolute aantallen daalde het aantal mensen met een betalingsachterstand in 2018 van 690.000 naar 670.000. Het totaal aantal mensen met een krediet steeg in 2018 van 10,4 naar 10,8 miljoen. Dit blijkt uit de Kredietbarometer van Stichting BKR.

De groei van het totaal aantal mensen met een krediet laat zich onder andere verklaren doordat er sinds mei 2017 ook kleinere kredieten worden opgenomen in het kredietregister, zoals mobiele telefoonkredieten. De BKR Kredietbarometer laat zien dat het absolute aantal kredietnemers met problemen afneemt en dat er ondanks de groei in registraties procentueel minder achterstanden zijn dan in de voorgaande jaren.

Stijging in laatste kwartaal
Peter van den Bosch, bestuurder van Stichting BKR merkt wel op dat in het laatste kwartaal van 2018 een lichte stijging (900) te zien is van het aantal mensen dat in achterstand kwam. “Het is te vroeg om hier definitieve conclusies aan te verbinden. De komende maanden zal blijken of deze trendbreuk zich doorzet en waar die aan te wijten is.”

Bron: BKR

GEEN REACTIES