Hogere belasting leidt tot aanpassen verzekeringen

┐én op de tien huishoudens heeft vanwege hogere assurantiebelastingen onlangs hun verzekeringen aangepast. Nog eens 9% heeft het voornemen dit binnenkort te gaan doen.

Dat meldt de ING BudgetBarometer. Door de verhoging van de assurantiebelasting per 1 januari 2013 betalen consumenten meer voor hun auto-, opstal-, inboedel-, woonhuis-, reis-, annulerings- en rechtsbijstandsverzekering. Deze verzekeringen vormen samen een flinke uitgavenpost. Voor iets meer dan één op de tien (11%) huishoudens was deze verhoging reden om verzekeringen aan te passen. Ruim een derde (36%) van de huishoudens die iets heeft gewijzigd, heeft één of meerdere goedkopere verzekeringen afgesloten. Ook heeft 18% verzekeringen opgezegd en heeft 4% dubbele dekkingen teruggebracht. Naast de 11% van de huishoudens die hun verzekeringen al hebben aangepast, is nog eens 9% dat van plan.

Pensioenprobleem vooruitschuiven

In deze ING BudgetBarometer heeft de ING huishoudens ook gevraagd naar hun ideeën om pensioenen veilig te stellen. Over het algemeen zijn Nederlanders boven de 55 jaar het best op de hoogte van de kortingen die pensioenfondsen doorvoeren. Een pensioenkorting kan reden zijn om extra te gaan sparen voor de oude dag. Hoewel velen geraakt worden door korting op hun pensioen, is maar 8% bereid dit jaar nog extra te gaan sparen voor later. Gevraagd naar mogelijke oplossingen stelt 40% van de Nederlanders voor dat de pensioenfondsen hun verplichtingen op een andere manier zouden moeten gaan berekenen. Dit kan ervoor zorgen dat de problemen naar later worden verplaatst. Ouderen geven vaker (46%) aan voor deze oplossing te kiezen

GEEN REACTIES