Hiscox introduceert oldtimerverzekering

oldtimerverzekering
© Hiscox

Hiscox introduceert vandaag de oldtimerverzekering ‘Classic Cars by Hiscox’ in het Louwman Museum in Den Haag. Classic Cars by Hiscox biedt een oplossing voor eigenaren van klassieke auto’s en oldtimerverzamelingen die in de standaardmarkt lastig of enkel tegen hoge premies zijn te verzekeren.

“Er zijn in Nederland bij benadering zo’n 300.000 klassieke auto’s”, weet Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client van Hiscox. “Zolang de waarde ervan niet hoger is dan € 50.000 is het relatief eenvoudig om zo’n auto te verzekeren. Maar als de auto meer waard is, voldoen standaardoplossingen vaak niet. Voor oldtimers in dat segment is Classic Cars by Hiscox een interessante optie.”

Datzelfde geldt voor liefhebbers die meerdere klassieke automobielen bezitten. “Of je nu twee of tien klassiekers hebt, je kunt er maar in één tegelijk rijden”, zegt Opstelten. “Hiscox houdt daar rekening mee en biedt zo maatwerk aan verzamelaars. Door die aanpak kunnen we de verzekering tegen een zeer concurrerende premie aanbieden.”

Dekking rijrisico of verblijfsdekking
Classic Cars by Hiscox biedt standaard een all risks cascodekking, maar klassiekers kunnen ook enkel op een verblijfsdekking worden verzekerd. “De statische variant is bedoeld voor klassiekers die niet op kenteken staan. Dat zien we steeds vaker, omdat oldtimers de laatste jaren vaak als investering worden aangeschaft. De behoefte aan verzekeringsoplossingen voor bijzondere klassiekers en verzamelingen is hierdoor sterk gegroeid.”

Wie de weg op gaat met zijn oldtimer, is ook verzekerd tijdens het rijden van regelmatigheids- en behendigheidsrally’s. Opstelten: “Races zijn echter uitgesloten. Het dekkingsgebied bestrijkt standaard de Europese Unie (groene kaartlanden) en kan desgewenst worden uitgebreid naar werelddekking.”

“Op de polis zijn overigens ook memorabilia zoals brochures, badges en modellen tot een bedrag van € 5.000 standaard meeverzekerd. Datzelfde geldt voor een persoonlijk kenteken. Ook dat is voor een bedrag tot € 5.000 meeverzekerd op de polis. Uiteraard kunnen die bedragen desgewenst worden verhoogd.”

Bron: Hiscox

GEEN REACTIES