Goudse trekt kapitaal aan voor overnames

Forse groei omzet De Goudse, maar dalend resultaat

Verzekeringsmaatschappij De Goudse heeft een Restricted Tier 1-obligatie voor een bedrag van EUR 20 miljoen geplaatst bij een internationale belegger. Dit is naar eigen zeggen de eerste Restricted Tier 1-obligatie die via een private placement in Europa is geplaatst. De obligatie is bedoeld als kapitaal voor Solvency II-doeleinden.

De transactie is volgens bestuurslid Pieter de Frel een bewijs van de solide kapitaalpositie en de goede financiële resultaten van De Goudse en ook van haar toegang tot de kapitaalmarkten. ‘Wij zijn er trots op dat wij als eerste Europese partij een onderhandse Restricted Tier 1-obligatie hebben geplaatst. Dit laat zien dat beleggers vertrouwen hebben in ons bedrijf.’

Volgens bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester biedt het aangetrokken kapitaal uitstekende mogelijkheden voor De Goudse om verder te groeien. ‘Naast autonome groei staan wij ook open voor niet-autonome groei door overname van portefeuilles en/of verzekeraars. Nu onze kas verder is gevuld, biedt dit ons extra mogelijkheden.’

De obligatie is genoteerd aan de Open Market van de beurs in Frankfurt (Freiverkehr). De Restricted Tier 1-obligatie, met een eeuwigdurende looptijd, heeft tot november 2027 (wanneer een renteherziening plaatsvindt) een rente van 7,5%.

In november 2015 en 2019 plaatste De Goudse al Tier 2-obligaties voor in totaal EUR 70 miljoen. De verzekeraar investeert al geruime tijd in een actieve groeistrategie in alle kernsegmenten.

GEEN REACTIES