Geld.nl: ‘Premieverlaging Bewuzt niet goed voor consument’

premieverlaging Bewuzt geen goede
© Px

Vergelijkingssite Geld.nl neemt het Zorgverzekeraar Bewuzt kwalijk dat deze een eerder aangekondigde premieverhoging afgelopen weekend weer gedeeltelijk terugdraaide.

Bewuzt verlaagt de premies voor de basisverzekering met 2,35 euro per maand. Eerst zou de basispremie voor 2017 met een eigen risico van 385 euro uitkomen op 101,50 euro. Nu wordt dit dus 99,15 euro. Alleen de selectieve naturapolissen van ZEKUR en ZieZo zijn nog goedkoper bij een standaard eigen risico.

“Dit is opmerkelijk omdat officieel de premies voor 2017 allemaal 19 november 2016 bekend zouden moeten zijn”, stelt Amanda Bulthuis van Geld.nl. Dat Bewuzt ervoor kiest om alsnog op de eerder bekendgemaakte premie terug te komen, is geen goede zaak, vindt Geld.nl. “Consumenten hebben zo geen zekerheid dat wanneer ze na 19 november een keuze maken, dit ook de goede keuze is”, licht Bulthuis toe. Veel consumenten hebben al tijd gestoken in het vergelijken van zorgverzekeringen en hun keuze gemaakt. Zij kunnen nu in feite weer opnieuw beginnen, omdat Bewuzt met de lagere premie misschien nu toch interessant is.”

Daarom vindt Geld.nl dat als het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalt dat alles op 19 november bekend moet zijn, alles daarna ook op slot moet. “De deadline moet wel hard zijn om als consument te weten waar je aan toe bent.”

Bewuzt meldt volgens Geld.nl dat de premie omlaag gaat, omdat de verzekeraar aanvankelijk te voorzichtig heeft ingezet. “We hebben een herberekening gedaan en kwamen tot de conclusie dat de premie toch lager kan. Dat voordeel willen we wel doorgeven aan de klant”, aldus een woordvoerder van VGZ, waar Bewuzt onderdeel van is.
(Geld.nl)

GEEN REACTIES