Gegevens DUO nu ook via HDN opvraagbaar bij aanvraag hypotheek

gegevens duo nu ook via HDN op te vragen

HDN maakt het voor hypotheekaanvragers weer iets gemakkelijker om alle benodigde gegevens aan te leveren. Vanaf nu kunnen namelijk ook de gegevens van studieschulden van DUO digitaal en direct uit de bron opgevraagd worden. De consument moet hier wel toestemming voor geven.

In samenwerking met verschillende partijen uit de markt is de CA/CX standaard ontwikkeld voor het digitaal aanleveren van bewijsstukken die nodig zijn bij het aanvragen van een hypotheek.

“De brongegevens zijn met een app van de consumentendataleverancier via HDN (CA/CX berichten) opvraagbaar voor de adviseur en geldverstrekker als de consument daar toestemming voor geeft. Dit is sneller en accurater dan het heen en weer sturen van documenten en PDF’jes”, aldus HDN.

Eerder konden de gegevens van het UWV, Mijnpensioenoverzicht en MijnOverheid al digitaal uit de bron opgevraagd worden. Nu zijn de gegevens van DUO daar bijgekomen. Binnenkort zullen ook gegevens van de Belastingdienst (de Vooringevulde Aangifte) beschikbaar komen. De klant hoeft zo steeds minder documenten zelf aan te leveren en de adviseur hoeft minder administratieve handelingen uit te voeren. Zo wordt het aanvraagproces weer een stap efficiënter.

Bron: HDN

GEEN REACTIES