Geen flauw idee of partner goed achterblijft

Tweederde van de Nederlanders heeft geen flauw idee welk bedrag een orv uitkeert na overlijden. Vrouwen weten vaker niet wat er wordt uitgekeerd dan mannen.

Dat blijkt uit onderzoek dat Delta Lloyd heeft laten verrichten door bureau MarketResponse.

88% van de Nederlanders sluit een overlijdensrisicoverzekering af omdat ze het (zeer) belangrijk vinden de partner financieel goed verzorgd achter te laten. Ook het aflossen van de hypotheek bij overlijden is een belangrijke reden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hoewel financiële zekerheid dus belangrijk is, heeft tweederde van de Nederlanders geen flauw idee welk bedrag wordt uitgekeerd na overlijden. Vrouwen weten vaker niet wat er wordt uitgekeerd dan mannen

Naast financieel goed verzorgd achterlaten en aflossen van hypotheek, is voor 37% van de Nederlanders de overlijdensrisicoverzekering van belang om tijdens de kredietcrisis meer financiële zekerheid te hebben. Slechts een kwart van de Nederlanders die geen overlijdensrisicoverzekering heeft, geeft aan over voldoende financiële middelen te beschikken.

Hand op de knip

De helft van de Nederlanders geeft aan minder te kunnen besteden na overlijden van de partner. 28% verwacht minder uit te geven aan eten en drinken. Vrouwen verwachten eerder dat ze minder kunnen besteden dan mannen.
Financiële zekerheid bij overlijden

Nederlanders willen hun partner en kinderen goed verzorgd achterlaten. Harry van der Zwan, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd: “ Wij doen regelmatig onderzoek om te weten hoe Nederlanders tegen hun financiën aankijken. Nederlanders willen financiële zekerheid ook voor hun partner. Dat is in deze onzekere tijden een goede ontwikkeling. Helaas weten weinig Nederlanders wat hun partner uitgekeerd krijgt bij overlijden. Daarom adviseren wij Nederlanders om voor een solide financiële planning naar een adviseur te gaan.”

GEEN REACTIES