Florius start experiment met hypotheekzekerheid zonder onderpand

Florius start experiment met hypotheekzekerheid zonder onderpand
© Pixabay

Florius start 11 juli regionaal met een experiment voor consumenten die op zoek zijn naar een huis in de overspannen woningmarkt: financiële zekerheid, nog voordat er op een huis is geboden. Met de Florius Financierings Belofte doet de consument eerst een aanvraag voor een hypotheekproduct en gaat daarna een huis zoeken. Hiermee wil Florius tegemoetkomen aan de roep om meer financiële zekerheid en snelheid bij het zoeken naar een geschikte woning.

Nog zonder onderpand kan een huizenzoeker vrijblijvend een hypotheekaanvraag bij Florius indienen. Florius vraagt de inkomens- en verplichtingenstukken en geeft hier akkoord op, als alles in orde is bevonden. Vervolgens ontvangt de huizenzoeker een document waarin Florius belooft dit bedrag te financieren zodra het onderpand is gevonden. De Florius Financierings Belofte hoeft niet door de huizenzoeker te worden ondertekend en brengt geen verplichtingen met zich mee. De Florius Financierings Belofte is beschikbaar voor hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie.

Het experiment gaat vooralsnog alleen in de regio van Amersfoort tot Enschede lopen. Als dit naar wens gaat, wordt het experiment uitgebreid naar een tweede regio en zo verder.

Bron: Florius

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES