Fatum en MS Amlin melden zich op garagemarkt

Pixabay

Nu Nationale-Nederlanden terugtrekkende bewegingen maakt van de markt voor garageverzekeringen, zien andere partijen kansen.

Zo meldt verzekeringsmakelaar Cascade dat Nationale-Nederlanden zich terugtrekt als risicodrager ten gunste van MS Amlin. Hiervoor wordt een volmachtcontract afgesloten. Lopende polissen blijven overigens gewoon bij NN, hoewel NN wel de premies met 15% verhoogt. Amlin is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuw garageproduct, dat binnenkort op de markt verschijnt. Ook makelaar Heinenoord uit Rotterdam is inmiddels volmachthouder van MS Amlin. Een specialistische makelaar als Movea werkt nog wel NN en met ASR en daarnaast met Allianz. Ook Acura is nog volmachthouder van NN, blijkt uit informatie op de eigen website.

Verder laat verzekeringsmakelaar Cascade weten dat de garageportefeuille waar ASR risicodrager is, is overgezet naar Fatum. Het gaat hier echter alleen om het beheer, aldus de makelaar. Fatum accepteert geen nieuwsluitingen. Bovendien worden de premies per volgend jaar door Fatum met 15% verhoogd. ASR laat in een reactie daarentegen weten dat het opzeggen van het contract met Cascade samenhangt met de overheveling van de garageportefeuille naar het provinciale kanaal. Cascade wilde daar niet in meegaan, aldus woordvoerder van ASR, Daan Wentholt.

Het is al langere tijd onrustig op de markt voor garageverzekeringen. Het aantal aanbieders in deze markt is behoorlijk afgenomen de laatste jaren, aldus Cascade. ‘Na het verdwijnen uit de markt van de producten van onder meer Aegon en Delta Lloyd én de terugtrekkende beweging van Nationale-Nederlanden in volmacht, bestaat de markt nog slechts uit een handjevol aanbieders.’ Een belangrijke partij is Bovemij. Deze probeerde in 2016 de portefeuille van Delta Lloyd over te nemen, maar dat ging uiteindelijk niet door. ASR laat bij monde van Wentholt weten dat haar garageportefeuille voor wat betreft premieomzet in de afgelopen drie jaar met 40% is toegenomen.

(update op 2 november nav reactie van ASR)

GEEN REACTIES