Eén digitaal loket voor ondernemers

Op het Ondernemersplein wordt alle (overheids)informatie over ondernemerschap aangeboden. Ook kunnen ondernemers hier subsidies aanvragen en het Handelsregister raadplegen.

Het is de bedoeling dat alle overheidsorganisaties zich op termijn bij het digitale Ondernemersplein, dat in 2012 van start gaat, aansluiten,schrijft minister Verhagen aan de Tweede Kamer.

Digitaal loket

Ondernemers kunnen via het digitale loket ook aangeven of bedrijfsgegevens aan derden mogen worden doorgegeven. Veel ondernemers geven aan dat ze zich ergeren aan mailings die op basis van deze bedrijfsgegevens aan hen worden toegestuurd.

Modernisering Kamers van Koophandel

Het digitale loket is onderdeel van de modernisering van de Kamers van Koophandel. De twaalf regionale KvK’s worden ondergebracht in één organisatie:het Ondernemersplein. Ook Syntens – een organisatie die innovatie in het MKB stimuleert – gaat hier in op. Naast het digitale Ondernemersplein komt er ook een aantal fysieke loketten verspreid door Nederland.

Heffing verdwijnt

Eerder maakte minister Verhagen al bekend dat de verplichte heffing voor de Kamer van Koophandel in 2013 geheel verdwijnt. De nieuwe organisatie zal worden gefinancierd via de begroting van EL&I.

Nieuwe organisatie

De komende maanden werken de Kamers van Koophandel, Syntens en ondernemingsorganisaties samen met het ministerie van EL&I verder aan de nieuwe organisatie. Het Ondernemersplein gaat uiterlijk op 1 januari 2014 van start.

GEEN REACTIES