DNB-vergunning voor Robeco PPI (met Generali)

Robeco heeft een vergunning voor zijn PPI ontvangen. De belegger werkt daarin samen met Generali die de verzekeringsrisico’s afdekt en haar internationale netwerk inzet.

De Robeco PPI richt zich, vanuit thuismarkt en pensioenland Nederland, op de Europese markt. Naast (middel)grote Nederlandse bedrijven, staan bedrijven die willen consolideren naar Europese standaarden voor Robeco nadrukkelijk op de radar.

Het geheel wordt georganiseerd via een stichting. Door te kiezen voor een stichtingsvorm kan de Robeco PPI zich, aldus de deelnemende partijen, optimaal richten op de belangen van het collectief – de werkgevers en de werknemers. “Het dienstenpakket van de leveranciers, inclusief de prijs die hiervoor betaald wordt, zal door de stichting regelmatig tegen het licht gehouden worden. De stichting heeft geen winstoogmerk. Ook krijgen klanten een rol in de beoordeling van de dienstverlening van de Robeco PPI.”

Drie partijen

Robeco vult het beleggingselement in, Generali zorgt voor de risicoverzekeringen, premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en eventuele andere verzekeringsdekkingen en Lohoff & Partner levert de administratieve diensten.

Voor het afdekken van de verzekeringsrisico’s koos Robeco voor een samenwerking met Generali. “En dat is niet voor niets”, aldus Edwin de Weerd. “We werken al jaren succesvol samen met pensioen- en inkomensverzekeringenspecialist Generali, voor de huidige Robeco defined contribution-oplossingen. Daarnaast is het internationaal netwerk van Generali van groot belang geweest bij onze keuze voor deze partner. Het Generali Employee Benefits Network is rechtstreeks vertegenwoordigd in 90 landen. In de overige landen heeft ze samenwerkingsverbanden. Het netwerk biedt de mogelijkheid om multinationals wereldwijd te bedienen door lokaal gevestigde partijen.”

Gerrit Nolles, directeur Generali: “Wij hebben grote kennis van internationale pensioenregelingen opgebouwd door de vele multinationals die we in Nederland bedienen. Hierdoor zijn we in staat een breed pakket aan regelingen aan te bieden. Hierbij voert het Generali Employee Network een centrale regie waardoor de uniformiteit van de regelingen wordt gewaarborgd. Voor de Robeco PPI verzekeren wij zowel nationale als internationale risico’s. Internationale pooling is hierbij natuurlijk een van de vele mogelijkheden die wij bieden. Ook als het gaat om Nederlandse dochters”.

GEEN REACTIES