DNB: pensioen alleen straks niet toereikend

DNB raadt mensen aan om flink te gaan sparen of de hypotheek versneld af te lossen. рWees bewust dat het er de komende jaren niet gemakkelijker op wordt.с

Deze waarschuwing komt van DNB-directeur Joanne Kellermann in het AD.

Ze wijst op donkere vooruitzichten: lagere pensioenen, dalende huizenprijzen en stijgende zorgkosten. DNB wil voorkomen dat veel Nederlanders in financiële problemen komen als ze met pensioen gaan. Daarom moeten mensen zich nu al verdiepen in hun financiële situatie en mogelijk maatregelen nemen.

“Het Nederlands pensioenstelsel is en blijft één van de beste ter wereld, ook onder de huidige omstandigheden. Maar er zijn heel wat veranderingen gaande en we kunnen er zeker van zijn, dat het er de komende jaren niet makkelijker op wordt. Dat is de realiteit. Het is daarom belangrijk dat iedereen zich bewust wordt van die risico’s en nu gaat nadenken over zijn eigen oudedagvoorziening”, benadrukt Kellermann.

“Financiën is al geen onderwerp waar mensen graag over nadenken. We moeten voorkomen dat mensen vanwege het diepe wantrouwen de financiële sector de rug toekeren en zich niet meer verdiepen in hun financiële plaatje”, aldus de DNB-directeur in het AD.

DNB geeft hiermee een signaal af dat voor veel mensen het opgebouwde pensioen straks niet toereikend zal zijn voor een financieel gezonde oudedag.

GEEN REACTIES