(Findinet) Delta Lloyd waarschuwt voor botendieven

Delta Lloyd wil booteigenaren waarschuwen voor en verzekeren tegen schade en diefstal van boten. In 2010 werden in totaal 1203 pleziervaartuigen gestolen. In 2009 waren dat er nog 826, een stijging van 45 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), dat ook meldt dat wel steeds meer gestolen boten worden teruggevonden. Uit de cijfers blijkt, dat de kans op terugvinden van een vaartuig zeven keer zo groot is als het vaartuig bij de RDW geregistreerd staat of als het CIN (Craft Identification Number) van het vaartuig bij de aangifte bekend is.

Het meest gestolen soort vaartuig in 2010 is de motorboot. Rubberboten, roei- en visboten en sloepen nemen plaats twee, drie en vier in. De motorboot en de sloep werden relatief gezien het meest teruggevonden.

De diefstal van vaartuigen vond voornamelijk plaats in de watersportrijke politieregio’s Amsterdam- Amstelland, Friesland en Hollands-Midden tijdens het watersportseizoen april tot en met oktober. Het hoogtepunt van de diefstallen was de maand juli.

Delta Lloyd geeft booteigenaren preventietips om diefstal te voorkomen. “Want ook al is de boot goed verzekerd, de komende tijd wil je op het water genieten van het watersportseizoen en niet worden opgeslokt door ergernis en rompslomp op de kade”, aldus Harry van der Zwan, directeur Marketing & Verkoop van Delta Lloyd.

  1. Enkele preventietips:

  2. Veranker de buitenboordmotor aan de boot met een goedgekeurd slot.
  3. Gebruik een disselslot en een wielklem als de boot op een trailer staat.
  4. Investeer in een track & trace systeem (vaartuigvolgsysteem): bij diefstal kan de boot met dit systeem worden opgespoord.
  5. Registreer de gegevens en kenmerken van uw boot (RWD nummer / CIN) en noteer ze.
  6. Geef de voorkeur aan bewaakte havens.
  7.  

Actie

Delta Lloyd is de grootste watersportverzekeraar in Nederland en partner van de HISWA te water. Wie tussen 27 mei en 30 juni 2011 een watersportverzekering van Delta Lloyd afsluit, krijgt twee toegangskaarten voor de HISWA te water die van 6 tot en met 11 september 2011 plaatsvindt in IJmuiden. Kijk voor meer informatie op www.ddd.nl/hiswa-actie.

De actie geldt ongeacht het type boot en ongeacht de ingangsdatum van de verzekering.

GEEN REACTIES