DELA neemt Duitse polissen Monuta over

DELA neemt Duitse polissen Monuta over
© keesluising, Pixabay

Uitvaartverzekeraar Monuta trekt zich terug uit de Duitse verzekeringsmarkt. Het bedrijf verkoopt zijn Duitse portefeuille met bijna 121.000 verzekerden (150.000 polissen) aan DELA.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Monuta zal zich hierna volledig richten op haar rol als afscheidsspecialist in Nederland, met een kleine 1,6 miljoen verzekerden.

Te weinig mogelijkheden

“Onze strategie is erop gericht om een optimale synergie tussen uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen tot stand te brengen”, licht Quinten Fraai, CEO van Monuta toe. “In Duitsland zien wij te weinig mogelijkheden om op korte termijn ook uitvaarten te gaan verzorgen voor de verzekerden. Daarom hebben wij in de afgelopen periode onderzocht wat onze strategische opties waren. Daaruit concludeerden we dat verkoop van de portefeuille aan een goed in de markt ingeburgerde partij de belangen van de polishouders het best kon borgen.”

Na een grondige marktverkenning is in DELA de juiste partner gevonden met een overeenkomstige verzekeringsportefeuille en klantbenadering. DELA is sinds 2018 actief op de Duitse markt van risico- en uitvaartverzekeringen en heeft daar ruim 130.000 verzekerden. De Duitse organisatie is gehuisvest in Düsseldorf, er werken dertig medewerkers.

Edzo Doeve, bestuursvoorzitter DELA: “De producten van Monuta in Duitsland komen overeen met die van ons en worden ook verkocht via internet en tussenpersonen. Ook de constructie met een Nederlandse verzekeraar met een Zweigniederlassung is vrijwel identiek. Wij hebben ons in Duitsland gevestigd met het oog op de lange termijn en positioneren ons ook aldaar nadrukkelijk als coöperatie.”

De verkoop van de Monuta-portefeuille heeft geen gevolgen voor het bedienen van de bestaande Duitse polishouders en intermediairs. De contractuele voorwaarden blijven ongewijzigd.

België

Het Eindhovens Dagblad meldde deze week dat DELA nog meer stappen op het overnamepad zet. Het zou daartoe in gesprek zijn met enkele grote partijen in België.

Door de overname van Yarden heeft het bedrijf er vorig jaar al circa een miljoen polishouders bijgekregen. DELA telt nu in totaal zo’n 5 miljoen polishouders, waarvan ruim 900.000 in België en straks 250.000 in Duitsland.

Bron: Monuta, DELA

GEEN REACTIES