Curatoren Conservatrix verhogen uitkeringen naar 80%

Curatoren Conservatrix verhogen uitkeringen naar 80%

Een meevaller voor de polishouders van de failliete levensverzekeraar Conservatrix – naar omstandigheden dan. Vanaf 1 december wordt bij een verzekerd voorval (expiratie of overlijden) het tussentijdse uitkeringspercentage verhoogd van 70% naar 80%. Ook bestaande periodieke uitkeringen worden verhoogd naar 80%. Op verzekerde voorvallen die hebben plaatsgevonden voor 1 december en waarop al een uitkering is gedaan, komt een aanvulling.

Tot nu toe deden de curatoren van Conservatrix bij verzekerde voorvallen steeds tussentijdse uitkeringen van 70% van het verzekerde bedrag. Maar na “positieve ontwikkelingen ten aanzien van de verzekeringsportefeuille van Conservatrix in de eerste drie kwartalen van 2021”, hebben de curatoren nader onderzocht of het tussentijdse uitkeringspercentage kan worden verhoogd. Dat blijkt het geval, waardoor de rechters-commissarissen op verzoek van curatoren toestemming hebben verleend om het tussentijdse uitkeringspercentage te verhogen.

Alle verzekeringnemers ontvangen in de komende week een brief waarin wordt uitgelegd welke gevolgen de verhoging van het uitkeringspercentage voor hen zal hebben. De verhoging wordt administratief verwerkt, zodat de verzekeringsnemers zelf niets hoeven te doen.

GEEN REACTIES