‘Continuïteit verzekeringscontract onzeker zonder Brexit-deal’

copyright Pixabay

Bij het uitblijven van een handelsovereenkomst bij de Brexit-onderhandelingen, kan de continuïteit van een lopend verzekeringscontract in gevaar komen.

Dat stelde Andrew Agnew, voorzitter van de London & International Insurance Brokers’ Association (LIIBA), deze week op een conferentie van Europese intermediairorganisaties in Madrid. Wanneer het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat zonder handelsovereenkomst, komen nog lopende (in Londen afgesloten) verzekeringscontracten met klanten in de EU, te vallen onder de afzonderlijke wetgeving van de lidstaten. ‘In sommige lidstaten zullen de polisvoorwaarden en het afhandelen van claims in strijd zijn met deze wetgeving’, voorspelt Agnew.

Voor klanten is dit een reëel risico, vindt Agnew. Het deels verplaatsen van verzekeringsactiviteiten naar het Europese vasteland is volgens hem niet altijd een garantie voor een oplossing. Dit vanwege de tijd die een dergelijke overgang neemt en de complexiteit. Daardoor blijven klanten in onzekerheid zitten over de geldigheid van de polis.

Agnew vindt daarom dat continuïteit van bestaande contacten een speerpunt moet zijn in de Brexit-onderhandelingen. ‘Partijen in de verzekeringswereld en klanten moeten samen optrekken om dit bij de onderhandelende partijen onder de aandacht te brengen.’ Verder vindt de broker-voorman dat financiële diensten onderdeel moeten zijn van een eventuele handelsovereenkomst. ‘We moeten klanten in staat stellen om voor de beste verzekeringsoplossing te kiezen, wanneer deze in Londen is.’

Bron: Commercial Risk Online

GEEN REACTIES