Chubb sluit zich aan bij StartupDelta

Verzekeraar Chubb is partner geworden van StartupDelta, de organisatie die de missie heeft om van Nederland het beste startup-ecosysteem van Europa te maken.

Ruimte voor ondernemerschap en steun van gevestigde ondernemingen zijn voor startups essentieel. Chubb zal de startups analyseren, begeleiden en hun risico’s minimaliseren. Samen met verzekeringsagent Blue Risk heeft Chubb de Startup Risk Advisory Desk ontwikkeld, die adviezen geeft en oplossingen op maat biedt op het terrein van verzekeringen, aldus een persbericht van StartupDelta.

“Startups zijn onmisbaar om innovatie te bereiken in Nederland: ze ontwikkelen nieuwe technologieën en businessmodellen, die bestaande markten kunnen ontwrichten en leiden tot nieuwe mogelijkheden”, aldus Ron Verhulsdonck, Country President van Chubb Benelux. “Natuurlijk is hun hoofddoel het ontwikkelen en aanbieden van nieuwe producten voor de markt, waarmee ze nieuwe investeerders en de juiste personen aantrekken. Soms hebben ze de neiging om de risico’s waarmee ze worden geconfronteerd uit het oog te verliezen, zoals aansprakelijkheid of cyberrisico’s. Dit is het terrein waar wij kunnen helpen. We delen graag onze kennis op het gebied van risicominimalisatie, zodat zij zich volledig kunnen wijden aan hun ondernemerschap.”

Prins Constantijn van Oranje, speciale gezant bij StartupDelta: “Nederland heeft alles wat nodig is om het beste startup-ecosysteem in Europa te worden, zo lang alle partijen – inclusief gevestigde ondernemingen – zichzelf verbinden aan het faciliteren van startups. Daarom ben ik erg blij dat Chubb partner is geworden van StartupDelta. Hun kennis over de risico’s die bedrijven lopen in hun eigen markt, maar ook over de grenzen heen, is van grote waarde. Startups tonen lef en durven risico’s te nemen. Maar risico’s moet je alleen weloverwogen nemen, en je moet ze zorgvuldig gehanteren. Alleen dan kun je je ambities en dromen waarmaken.”

Vandaag zijn prins Constantijn en blockchain-pionier en ondernemer Rutger van Zuidam keynote-spreker op het Risk Forum, het jaarlijkse evenement voor risk & insurance managers uit de Benelux. Tijdens hun keynote gaan Constantijn en Rutger in op blockchain en de mogelijkheden die deze technologie biedt voor organisaties.

Bron: StartupDelta

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES