Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds ontvangt vergunning van DNB

© APF Centraal Beheer

Het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds heeft als tweede partij de vergunning ontvangen van De Nederlandsche Bank. STAP, van Aegon, ontving in juni de vergunning. Enkele andere partijen zijn nog in afwachting.

Het Algemeen Pensioenfonds is oorspronkelijk bedoeld om liquiderende pensioenfondsen een alternatief te bieden omdat die er praktisch gezien niet meer waren. Het initiatief is vervolgens vooral door verzekeraars omarmd om werkgevers een alternatief te kunnen bieden naast de dure verzekerde regelingen en de persoonlijke pensioenpotten. Bij een APF kunnen de deelnemers risico’s en resultaat delen.

Het onafhankelijke bestuur van het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds bestaat uit Huub Hannen (voorzitter), Angela Peters (bestuurslid en directeur van het Bestuursbureau) en Hans Kempen (bestuurslid). De raad van toezicht bestaat uit Marleen Barth (voorzitter), Jos Berkemeijer en Jan Buné.

Pensioenregelingen worden in het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds uitgevoerd in verschillende solidariteitskringen. Dat kunnen uitkeringsovereenkomsten (Defined Benefit-regelingen) zijn, maar ook (netto) premieovereenkomsten (Defined Contributionregelingen). Pensioenfondsen en werkgevers brengen hun pensioenregelingen onder in één of meer van de vier standaardkringen of in een eigen kring. Alle regelingen zijn online via één deelnemerportaal inzichtelijk. Voor de werknemer wordt de verwachte pensioenuitkering gecombineerd met verwachte uitgaven, zodat een goed beeld ontstaat van het netto besteedbaar inkomen vanaf pensioendatum. Werkgevers hebben een eigen internetportaal. Hiermee heeft de werkgever inzicht in de pensioenregeling(en) die zijn afgesloten voor de werknemers.

Het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds is een onafhankelijke pensioenuitvoerder, die voor de marktintroductie en distributie nauw samenwerkt met Centraal Beheer. Voor het vermogensbeheer werkt het Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds samen met Achmea Investment Management.

(Centraal Beheer)

GEEN REACTIES