Campagne Inbrekers gaan niet met vakantie

Het aantal inbraken is in de eerste maanden van dit jaar met ruim 15% procent gedaald t.o.v. de dezelfde periode in 2013. De campagne wil deze trend in de zomer doorzetten.

Het aantal woninginbraken in ons land neemt al sinds het begin van vorig jaar consequent en fors af. Zo werd er over heel 2013 5% minder ingebroken dan het jaar daarvoor. Deze daling is in de eerste maanden van dit jaar doorgezet. In mei vonden er ruim 4.700 (pogingen tot) inbraken plaats, een daling van 20 procent ten opzichte van mei vorig jaar.

Minister Opstelten: “Het is goed om te zien dat de inzet van alle partijen tot deze mooie resultaten leidt. Een stimulans om de voortvarende aanpak door te zetten.”

Campagne

Om vakantiegangers ervan bewust te maken wat ze kunnen doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen, hebben het ministerie, de politie en het CCV (het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) de aftrap gegeven van de anti-inbraakcampagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie.’ Een van de manier om een verdere daling in te zetten is het attenderen van vakantiegangers op het nemen van simpele voorzorgsmaatregelen, zoals:

1) Vraag je vertrouwde buren als je met vakantie gaat op je woning te letten, de post weg te halen en bij verdachte situaties 112 te bellen.

2) Laat een bewoonde indruk achter.

3) Installeer tijdschakelaars om er voor te zorgen dat er ‘s avonds licht brandt.

Meer informatie op de speciale zomercampagnepagina van Politiekeurmerk.nl.

GEEN REACTIES