‘Bijna schade rijden’ met Mobielschademelden.nl

Tijdens de publiekscampagne rond Mobielschademelden.nl. kunnen automobilisten zich laten fotograferen in bijna-schadesituaties.

Via social media wordt de meest ludieke foto gekozen. De eerste foto’s zijn voor het pand van het Verbond van Verzekeraars gemaakt.

Vorige week werd de website Mobielschademelden.nl gelanceerd. Daarmee kunnen automobilisten met een smartphone makkelijker en sneller schade melden na een aanrijding. Het papieren schade-formulier kan daardoor bij een aanrijding in het handschoenenkastje blijven en dat levert op termijn een drie keer snellere schadeafhandeling op.

Naast de mobiele website zijn gratis apps beschikbaar in de Apple App Store en de Android Market.

De app, een vernieuwingsinitiatief van het Verbond van Verzekeraars, voorziet duidelijk in een behoefte. De website werd op de dag van de lancering al een paar duizend maal bezocht. In de categorie Financiën staat de app op de nummer 1 positie. Televisie, radio, dagbladen en vaktijdschriften besteedden uitgebreid aandacht aan deze innovatie.

De publiekscampagne is bedoeld om meer automobilisten kennis te laten maken met het mobiel schade melden. Doel is dat op termijn zo’n zeventig procent van de circa één miljoen schademeldingen jaarlijks via de smartphone wordt afgewikkeld.

Met de publiekscampagne ‘datwordtmobielschademelden.nl’ kunnen automobilisten in een drive through-tent op een aantal locaties in Nederland ludieke foto’s laten maken waarbij zij in hun auto verzeild raken in een bijna-schadesituatie. Ook kunnen zelf foto’s worden geknutseld. Met de website www.datwordtmobielschademelden.nl kunnen de foto’s worden verspreid. Het is de bedoeling via social media (#schademelden) zoveel mogelijk stemmen voor de foto’s te krijgen. Een jury kiest de winnaar uit de populairste foto’s. De winnaar mag een heel jaar gratis in een Smart rijden. Maar er kunnen ook TomTom navigatiesystemen en race experiences worden gewonnen.

De locaties van de drive through-tent worden bekendgemaakt via de web-site datwordtmobielschademelden.nl. Medio december worden de prijzen uitgereikt door de jury.

GEEN REACTIES