Beleggers kiezen graag voor duurzaam rendement

© Pixabay.com

Beleggers vinden een goed rendement belangrijk, maar een bijdrage aan een betere wereld telt steeds vaker mee bij de keuze voor investeringen. Het bedrag dat in Nederland duurzaam wordt belegd of gespaard, groeide de afgelopen jaren naar 29 miljard. Beleggers vragen vaker nadrukkelijk rekening te houden met mens, milieu en maatschappij bij het beheer van hun vermogen, ervaart de Rabobank.

Volgens de meest recente cijfers van VBDO vormt duurzaam beleggen 12 procent van de totale particuliere beleggingsmarkt in Nederland.

Driekwart van de beleggers tot 45 jaar laten factoren als mens, milieu en maatschappij meewegen bij het beheer van hun vermogen, blijkt uit Amerikaans onderzoek. “Bij duurzaam beleggen denken mensen vaak aan groene energiebronnen zoals windmolenparken of zonne-energie. De mogelijkheden zijn echter veel ruimer”, aldus Van de Paal. “Denk aan beleggen in microkredieten, duurzame voeding of slimme irrigatiesystemen. Of het  beleggen in bedrijven die zich richten op het tegengaan van verspilling en verbetering van efficiëntie.  Zoals een alternatieve manier om tapijttegels te installeren, waardoor minder lijm nodig is.”

Op de website van de Rabobank kunnen beleggers via de Fondsselector zien welke duurzame fondsen de bank aanbiedt. Sinds kort is er een duurzame variant van Rabo Beheerd Beleggen beschikbaar.

(Bron: Rabobank)

GEEN REACTIES