AWI breidt software-assortiment uit met zakelijke verzekeringen

AWI breidt software-assortiment uit met zakelijke verzekeringen
© AWI

AWI voegt zakelijke schadeverzekeringen toe aan het productassortiment in AWI Connect, front- en midoffice-software voor de volmachtmarkt. Recent zijn verzekeringen voor zakelijke personenauto’s en bestelwagens ingebouwd. In 2018 volgen meer zakelijke polissen, bijvoorbeeld voor gebouwen, aansprakelijkheid en bedrijfsschade.

Dagelijks maken ruim 6.000 mensen bij volmachtkantoren en serviceproviders gebruik van AWI Connect. Zij hebben momenteel een catalogus met meer dan 170 verzekeringsproducten tot hun beschikking. Dit zijn voornamelijk particuliere schadeverzekeringen. Al deze producten zijn in de AWI Connect-software verwerkt, inclusief de acceptatierichtlijnen van de (15) volmachtverzekeraars. Adviseurs kunnen met AWI Connect premies en voorwaarden vergelijken, offertes uitbrengen, automatisch accepteren en verzekeringen sluiten.

“We doen dit op verzoek van onze klanten”, zegt Dick van Leuven, Commercieel Directeur van AWI, over de vervolgstap richting zakelijke markt. “Volmachtkantoren en serviceproviders hebben bij particuliere schadeverzekeringen een enorme efficiencyslag kunnen maken met AWI Connect. En dat willen ze nu ook met zakelijke verzekeringen. Het toevoegen van zakelijke schadeverzekeringen sluit bovendien naadloos aan op onze eigen ambitie om van AWI Connect hét portaal voor een agent of acceptant te maken.”

De afgelopen periode zijn al zakelijke personenauto- en bestelautoverzekeringen van Allianz, a.s.r., Avéro Achmea, Delta Lloyd, Generali, Nationale-Nederlanden en Reaal aan de productcatalogus van AWI Connect toegevoegd. In 2018 volgen andere zakelijke schadeverzekeringen, zoals voor gebouwen, goederen/inventaris, AVB, rechtsbijstand en bedrijfsschade. “De volgorde waarin we producten inbouwen bepalen we in overleg met onze klanten”, aldus Van Leuven. “We beginnen met de producten van verzekeraars waar zij het meest behoefte aan hebben.”

Bron: AWI

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES