Avéro Achmea blijft actief met co-assurantie

Verzekeraar Avéro Achmea heeft besloten om toch de komende jaren te blijven inzetten op haar beursportefeuille. Wel is deze portefeuille gesaneerd.

Dat maakte de verzekeraar eerder deze week bekend bij de maandelijkse beursborrel van de VNAB, aldus website Schademagazine.nl. Volgens Achmea-directeur Jack Hommel was de beursportefeuille in afgelopen jaren low profile en waren er twijfels of vanwege de structureel verlieslatende tekening, wel met deze activiteit moest worden doorgegaan.

Dat de verzekeraar toch doorgaat met co-assurantie heeft volgens Hommel mede te maken met geluiden uit de markt dat het goed is wanneer Nederlandse verzekeraars aanwezig blijven in deze markt. Wel heeft Avéro Achmea de beursportefeuille gesaneerd. Op onder meer palletbedrijven en afvalwerkingsbedrijven wordt niet meer getekend. Verder wil de verzekeraar bij voorkeur zaken doen met makelaars die een zeker volume kunnen inbrengen.

Om de beslissing om in te blijven inzetten op co-assurantie, te onderstrepen is Avéro Achmea founding partner geworden van het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum in Rotterdam.

Bron: Schademagazine.nl

GEEN REACTIES