Automobilist rijdt beter na afsluiten Veilig Rijden verzekering

Automobilist rijdt beter na afsluiten Veilig Rijden verzekering
© Pixabay

Automobilisten gaan veiliger rijden met de ANWB Veilig Rijden verzekering. Dat blijkt uit cijfers van de ruim 9000 polishouders die inmiddels met deze verzekering autorijden, meldt de ANWB in een persbericht. Verzekerden laten na een jaar een betere rijstijl zien. Vooral jongeren tot 25 jaar en 65-plussers hebben hun rijstijl verbeterd. De gemiddelde rijscore komt uit op 76 (op een schaal van 0 tot 100).

Verzekerden stellen voor de verzekering gegevens over hun rijgedrag beschikbaar. De rijstijl wordt bijgehouden met een stick in de auto. Deze registreert de snelheid t.o.v. de maximum-snelheid, de acceleratiesnelheid, de snelheid in de bochten en het remgedrag. Hiermee wordt een individuele rijscore berekend. Iedere tien dagen ontvangen verzekerden via een app tips over hoe hun rijstijl kan worden verbeterd De rijscore wordt vertaald in een korting op de verzekeringspremie.

Hoe ouder, hoe veiliger
Hoe meer ritten iemand rijdt, hoe veiliger de rijstijl, blijkt uit de gegevens. Ook geldt dat hoe ouder iemand is, hoe hoger de rijscore is. Daarnaast blijkt dat hoe ouder verzekerden zijn, hoe meer kilometers ze rijden. Dit gebeurt tot een leeftijd van 59 jaar, daarna daalt het aantal gereden kilometers.

De verzekerden in de provincie Groningen rijden het veiligst. Zeeuwen halen gemiddeld genomen de laagste rijscore. Verzekerden in de noordelijke provincies rijden gemiddeld langere ritten dan verzekerden in westelijke en zuidelijke provincies. Mannen rijden dan gemiddeld weer langere afstanden dan vrouwen, én de mannen hebben ook een iets hogere gemiddelde rijscore dan de vrouwen. Hier speelt leeftijd ook een rol want vrouwen t/m 29 jaar rijden veiliger dan de mannen.

Verzekerden die een zeer gevaarlijke rijstijl hebben, worden door medewerkers van de verzekeraar gebeld. Als ze de maximum-snelheid met meer dan 50 km hebben overschreden, krijgen ze 30 dagen de tijd om een veiligere rijstijl te laten zien.

Bron: ANWB

 

GEEN REACTIES