Argumentenkaarten helpen bij nieuw pensioencontract

De Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB) heeftde Denkhulp Pensioencontract ontwikkeld, die een helpende hand biedt bij de ontwikkeling van een nieuwe pensioenregeling. Ook kan het worden gebruikt bij het uitleggen van nut en noodzaak van bepaalde aanpassingen aan pensioenfondsdeelnemers.

De Denkhulp heeft de vorm van een boekwerk en bevat argumentenkaarten over vijf elementen die in de huidige pensioencontracten opgenomen kunnen worden, zoals verandering in de leeftijdsverwachting en meer of minder beleggingsrisico.

Een groep pensioendeskundigen heeft per onderwerp de voor- en nadelen van bepaalde keuzes op een rij gezet. Alle thema&acutes worden bekeken vanuit het perspectief van zowel deelnemers, werkgevers als gepensioneerden. Naast de argumentenkaarten bevat de Denkhulp ook kaarten met feitelijke informatie over de kenmerken van pensioenregelingen.

Het instrument sluit aan bij het akkoord dat de sociale partners begin juni hebben gesloten over de AOW en de aanvullende pensioenen. Werkgevers en werknemers hebben daarin onder meer afgesproken dat de pensioenleeftijd moet worden verhoogd naar 66 jaar. De komende tijd zullen de sociale partners praten over de nieuwe pensioencontracten.

GEEN REACTIES