Aon en oud-AIVD’ers bieden totaalaanpak in cyberweerbaarheid

Aon en oud-AIVD'ers bieden totaalaanpak in cyberweerbaarheid
© Pixabay

Aon’s Cyber Solutions, onderdeel van risico- en verzekeringsadviseur Aon, en cybersecurity-bedrijf EYE lanceren een nieuwe cyberoplossing voor het mkb. Hun ’totaalaanpak’ biedt niet alleen beveiliging tegen cyberincidenten en een cyberverzekering, maar ook onderdelen als monitoring, training, 24/7 cyberincident-respons en de beschikbaarheid van cyberexperts waarbij bedrijven terecht kunnen.

Aon’s Cyber Solutions wordt gevormd door een team van cyberconsultants, -verzekeringsspecialisten en -crisismanagers dat organisaties ondersteunt bij cybersecurity en cyberincidenten. Het hart van EYE, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cybersecurity-oplossingen voor het mkb, wordt gevormd door ex-medewerkers van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Jarenlang werkten zij aan het cyberprogramma van de Rijksoverheid. Eye is niet de eerste specialist waar Aon een samenwerking mee aangaat. Het bedrijf trekt bijvoorbeeld al langer op met informatiebeveiligingsexpert Fox-IT en privacy-expert Privacy Zeker.

Maarten de Jonge, Managing Consultant bij Aon’s Cyber Solutions: “In de totaaloplossing die wij met Aon hebben ontwikkeld, wordt cybersecurity zo ingericht dat deze betaalbaar en effectief is. Wij geven onze relaties de zekerheid dat we de kans op een cyberincident minimaliseren. Mocht er toch een incident zijn, dan grijpen we snel in, waarbij de kosten en schade gedekt zijn door de verzekering. De incident-responders zorgen er vervolgens voor dat het bedrijf snel weer volledig operationeel is.”

Jos Kuijpers, CEO van EYE: “Het aantal cyberincidenten neemt sterk toe en kost een mkb-bedrijf gemiddeld 200.000 euro. Veel van deze kosten zitten in het IT-herstel en omzetverlies voor het bedrijf. Ook reputatieschade en de daarmee mogelijk gepaard gaande omzetdaling kunnen mkb-bedrijven flink pijn doen. Het is daarom zaak dat deze bedrijven hun organisatie zo cybervolwassen mogelijk krijgen.”

Betere verzekerbaarheid
Kuijpers: “Een cyberaanval valt nooit helemaal te voorkomen, maar met de nodige voorbereiding en juiste respons kan de schade sterk worden beperkt. EYE en Aon hebben veel ervaring met cyberincidenten en zijn daarom in staat zeer snel te reageren en schade te voorkomen of te beperken. Het geeft ons, en dus de klant, een voorsprong.”

Ook zorgt de samenwerking voor betere verzekerbaarheid van cyberrisico’s. De Jonge: “In het laatste kwartaal van 2020 zagen we dat het steeds moeilijker werd om cyberrisico’s te verzekeren. Verzekeraars vragen, terecht, om meer beschermingsmaatregelen vanwege de sterke toename van cyberschades. Met EYE kunnen onze relaties veelal aan deze voorwaarden voldoen.”

Aon en EYE organiseren 28 januari een webinar over het cyberveilig houden van organisaties.

GEEN REACTIES