Al ruim veertig verzekeringskaarten online

© Ardanta

Verzekeraars hebben sinds begin dit jaar 43 verzekeringskaarten op hun website geplaatst. En er staan 175 gereed voor plaatsing.

Inventarisatie

Dat meldt het Verbond van Verzekeraars na een eigen inventarisatie. De 43 kaarten, die door twaalf verzekeraars online zijn gezet, zijn inmiddels tweeduizend keer geraadpleegd. Het gaat om kaarten van onder meer Aegon (AOV), Allianz (ORV), Ardanta (uitvaartplan), DAS (rechtsbijstand), Leidsche Verzekeringen (ORV), ZLM (auto, rechtsbijstand en reis) en NH1816 (inboedel).

Stapsgewijs

Verzekeraars introduceren de kaarten nu stapsgewijs met als doel ze eind 2016 allemaal op hun site te hebben. Het format van de kaarten is nu voor 15 verzekeringen beschikbaar, in 2016 wordt dat aantal met 20 uitgebreid, aldus het Verbond.

Vormgeving

Op een verzekeringskaart kunnen consumenten in een oogopslag kunnen zien wat wel en niet gedekt is. Ten aanzien van de vormgeving gelden strikte regels voor het weergeven van de belangrijkste eigenschappen van een polis. Verzekeraars gebruiken allemaal dezelfde iconen, maar hebben wel binnen bepaalde grenzen de mogelijkheid de kaarten een eigen huisstijl mee te geven.

Bron: Verbond van Verzekeraars

GEEN REACTIES