AFM: Nederlands Innovatiefonds overtreedt mogelijk Wet handhaving consumentenbescherming

AFM: Nederlands Innovatiefonds overtreedt mogelijk Wet handhaving consumentenbescherming
© Pixabay

De Autoriteit Financiële Markten waarschuwt beleggers voor aanbiedingen van het Nederlands Innovatiefonds. Via de website van het Nederlands Innovatiefonds worden obligaties aangeboden waarbij de AFM vermoedt dat daarbij onjuiste informatie wordt verstrekt en essentiële informatie wordt weglaten.

Het Nederlands Innovatiefonds zegt met de obligaties geld aan te trekken om te investeren in nieuwe, innovatieve technologieën. Vanwege de rekeningafschriften van het Nederlands Innovatiefonds en aan het Nederlands Innovatiefonds gelieerde entiteiten, die in het bezit zijn van de AFM, krijgt de AFM het vermoeden dat slechts een beperkt deel van het opgehaalde geld hieraan is besteed. Het overgrote deel van het opgehaalde geld is overgemaakt naar andere ondernemingen die worden geleid door dezelfde directie als het Nederlands Innovatiefonds en wordt besteed aan heel andere zaken dan waarover beleggers zijn geïnformeerd.

Hiermee overtreedt het Nederlands Innovatiefonds mogelijk de Wet handhaving consumentenbescherming (Whc). De AFM heeft nog geen overtreding vastgesteld, maar waarschuwt consumenten al wel.

Bron: AFM

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES