AFM: 2055 aanmeldingen voor pensioenadvies

De AFM heeft 2055 financieel adviseurs geregistreerd die in aanmerking komen voor de nieuwe deelvergunning voor pensioenadvies.

Begin dit jaar schreven 2704 adviseurs zich bij de AFM in om in aanmerking te komen voor de nieuwe vergunning. Om aan alle nieuwe eisen te kunnen voldoen, moesten deze ondernemingen voor 1 juli aantonen over de juiste vakbekwaamheid te beschikken, of bewijzen te overleggen waaruit bleek dat ze verplichte kennis via een opleiding willen gaan behalen. In verband met een technische storing werd de termijn nog twee weken verlengd.

Van de 2055 ondernemingen die zich hebben aangemeld, beschikt een beperkt aantal partijen al over de juiste papieren. Ondernemingen die nog aan de vakbekwaamheid moeten voldoen, hebben hiervoor tot eind 2013 de tijd gekregen.

De AFM informeert alle geregistreerde financieel adviseurs de komende dagen per brief over hun inschrijving. Het register voor financieel dienstverleners is per 1 augustus geactualiseerd met alle ondernemingen die pensioenadvies mogen geven. Financieel adviseurs die over een vergunning voor levensverzekeringen beschikken, maar zich niet hebben aangemeld voor pensioenadvisering, krijgen de komende tijd de formele beperking op hun vergunning die pensioenadvies uitsluit.

GEEN REACTIES