AEGON PPI biedt kleine werkgevers een pensioenabonnement

Werkgevers kunnen een pensioenregeling afsluiten met een opzegtermijn van 2 maanden tegen jaarlijkse administratiekosten van 60 euro per werknemer.

AEGON Nederland heeft een vergunning van de Nederlandsche Bank gekregen voor de oprichting van een premiepensioeninstelling, een PPI. AEGON PPI biedt kleine werkgevers een pensioenabonnement, voor grote ondernemingen is er maatwerk.

Op dit moment heeft 25% van het midden- en kleinbedrijf geen pensioenregeling. AEGON PPI wil de groep aarzelende ondernemers over de streep trekken door de pensioenregeling als abonnement aan te bieden, die zekerheid biedt bij overlijden. De regeling wordt automatisch aan nieuwe wetgeving aangepast en is eenvoudig op te zeggen met een termijn van slechts twee maanden. Nu verbinden werkgevers zich doorgaans voor vijf of tien jaar met een pensioenverzekeraar.

Maatwerk mogelijk

De dienstverlening verloopt vrijwel volledig digitaal, ook met de werknemer. Door de eenvoudige opzet van de pensioenregeling zijn de kosten laag. Daardoor kunnen ook werkgevers met een of twee werknemers al een abonnement afsluiten. De werkgever betaalt jaarlijks 60 euro administratiekosten per werknemer. Voor grote ondernemingen is maatwerk mogelijk.

Garanties en voorzieningen

Uit Motivaction-onderzoek van AEGON blijkt dat werknemers in grote mate hechten aan zekerheid en garanties bij pensioenopbouw. AEGON biedt de PPI-propositie uitdrukkelijk aan mét verzekeringen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Een deelnemer kan ook kiezen voor een nominaal gegarandeerd pensioen.

Vermogensbeheer

AEGON PPI maakt gebruik van AEGON Asset Management die ruime ervaring heeft met pensioenfondsen en institutionele beleggers. Multinationaal opererende ondernemingen kunnen op termijn hun grensoverschrijdende pensioenregelingen bij AEGON PPI onderbrengen.

GEEN REACTIES