Aegon investeert meer in woonzorgvoorzieningen

bron: Amvest

Samen met pensioenfonds PFZW vergroot Aegon Nederland de beleggingen in Nederlands zorgvastgoed met in totaal € 200 miljoen.

Het gaat om beleggingen in kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor ouderen, die vanwege hun zorgbehoefte niet meer zelfstandig kunnen wonen. Deze voorzieningen zijn verspreid over vier zorgconcepten die zich richten op verschillende inkomensgroepen met een huur vanaf 750 euro per maand, inclusief alle diensten zoals energie, schoonmaak en maaltijden.

De belegging loopt via Amvest, de fondsmanager die PFZW en Aegon in 1997 samen zijn gestart. Het totale gecommitteerde kapitaal aan het fonds wordt hiermee € 300 miljoen, waarbij een verdere uitbreiding in de lijn der verwachting ligt. De extra € 200 miljoen zijn eind 2018 geïnvesteerd in een aantal nieuwe locaties in Nederland. Dit betekent dat er dan in totaal ongeveer 100 woonzorglocaties in het Amvest Living & Care Fund opgenomen zijn.

Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland, stelt dat zorg en pensioen direct met elkaar verbonden zijn. ‘Dit is een concrete bijdrage aan het betaalbaar wonen en dus welzijn van ouderen. Daarnaast geeft de belegging een goed rendement voor onze pensioendeelnemers.’

Bron: Amvest

GEEN REACTIES