AEGON beste belegger van Nederland

AEGON heeft gisteren de Morningstar Award gewonnen voor beste allround belegger. De prijs is gebaseerd op langjarige prestaties die objectief worden gemeten. Naast de categorie ‘beste fondshuis in alle assetcategorieën’ werd AEGON onderscheiden als beste kleine fondshuis voor aandelen én voor obligaties. Het AEGON Rente Fund kreeg een prijs voor beste fonds in de categorie staatsobligaties in euro. Daarmee werd AEGON de grote winnaar van de Morningstar Awards 2011.

AEGON was dit jaar de meest genomineerde belegger, en zag alle nominaties omgezet worden in winst. Het beleggingsbedrijf van AEGON werd geroemd om zijn hoge prestaties en lage kosten.

Sarah Russell, CEO van AEGON Asset Management, zegt: "Wij zijn heel blij met de gewonnen prijzen, en in het bijzonder met die voor de beste allround belegger van Nederland. Ik zie ze als Morningstar’s erkenning voor de capaciteiten en de werkwijze van ons team van beleggers. De prijzen zijn ook erkenning voor onze risicobeheersing en de prestaties die wij op de langere termijn voor onze klanten leveren. Ik ben er zeker van dat we ook in de toekomst goede resultaten kunnen blijven boeken." 

De Morningstar Awards worden deels toegekend op basis van rendementen over 2010. Om toevalstreffers te vermijden, wordt echter ook naar prestaties en risico over langere perioden gekeken en beoordelen de analisten de betreffende beleggingsfondsen op hun kwaliteit. De waarderingen voor beste fondshuizen zijn ook gebaseerd op prestaties over de lange termijn.

AEGON Asset Management (AAM) is het wereldwijd opererende beleggingsbedrijf van AEGON. In Nederland belegt het onder meer voor particulieren, pensioenfondsen en het Nederlandse verzekeringsbedrijf. Bij AAM werken in Nederland 183 mensen, wereldwijd 1400 mensen. Het totale beheerde bedrag was op 31 december 2010 in Nederland 47,9 miljard euro, wereldwijd 213,2 miljard euro.

GEEN REACTIES