Adfiz ziet verzekeraars toenadering zoeken tot adviseurs

Adfiz ziet verzekeraars toenadering zoeken tot adviseurs
© Pixabay

Adfiz-directeur Enno Wiertsema merkt dat verzekeraars weer voorzichtig avances maken richting de onafhankelijk adviseur – na jarenlange verwaarlozing van deze relatie. In zijn maandelijkse column ziet hij o.a. op het gebied van ketenintegratie een versnelling nu vertegenwoordigers van aanbieders zitting hebben in de Raad van Advies van Aplaza. “Ook valt me op dat verzekeraars nu zelf bij ons aan de deur kloppen om bestaande samenwerkingsovereenkomsten aan te pakken, wat ons weer de gelegenheid biedt om te ijveren voor een betere en gelijkwaardiger positie van de adviseur.”

Maar hij benadrukt dat zéggen hoe belangrijk de samenwerking met de adviseur nog iets anders is dan er daadwerkelijk naar handelen. “We zijn er nog lang niet!”

Wiertsema is dan ook positief verrast door de nieuwe campagne van ASR. “Hierin verbinden ze de ultieme consequentie aan hun boodschap om vol in te zetten op de samenwerking met de onafhankelijk financieel adviseur. Ze zeggen het namelijk niet alleen tegen ons, maar tegen de klant zelf!”

Wiertsema hoopt dat meer verzekeraars “echt gaan beseffen dat een sterk en onafhankelijk advieskanaal niet een ‘nice to have’, maar een must is. En dat ze het belang van samenwerking met adviseurs voortaan niet alleen maar voor eigen parochie prediken, maar het ook uitdragen en de daad bij het woord voegen.”

Bron: Adfiz

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES