(Findinet) ACE introduceert aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders

ACE Bermuda International introduceert CODA: een aansprakelijkheidsverzekering voor persoonlijk bezit van bestuurders in Nederland

ACE Bermuda International, onderdeel van de ACE Group of Companies, introduceert een Corporate Officers & Directors Assurance (CODA) aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders in Nederland. De CODA polis beschermt al sinds de introductie ervan in 1986 het persoonlijk bezit van directeuren en bestuurders. Nu is deze polis ook beschikbaar voor Nederlandse bestuurders. CODA biedt dekking voor bestuurlijke risico’s wanneer een bedrijf in gebreke blijft of anderszins niet in staat is om die persoon te beschermen.

De behoefte aan gespecialiseerde bescherming voor directeuren en bestuurders neemt toe. Deze worden immers steeds vaker blootgesteld aan beschuldigen van mismanagement en claims voor overtreding van het Nederlands Burgelijk Wetboek. Daarom biedt ACE Bermuda International nu CODA dekking voor directeuren en bestuurders van Nederlandse bedrijven, met een focus op de bedrijven in de AMX- en AEX-index.

De belangrijkste kenmerken van de CODA polis zijn:

  • primaire of excedent dekking die in vergelijking met traditionele bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen een extreem brede bescherming biedt voor persoonlijk bezit (zogenaamde ‘Side A’ dekking);
  • specifieke limieten van aansprakelijkheid tot 25 miljoen euro voor directeuren en bestuurders die niet kunnen worden aangetast door claims tegen het bedrijf;
  • en ‘difference-in-conditions “drop down” dekking in het geval een onderliggende verzekeraar niet in staat of bereid is een gedekte claim te betalen of waar de polis van een onderliggende verzekeraar meer beperkend is dan de CODA dekking.

Anup Seth, Algemeen Directeur van ACE Bermuda International: “We geloven dat bestuurders en directeuren van Nederlandse bedrijven geconfronteerd worden met toenemende risico’s op het gebied van wetgeving en procesvoering, waardoor er een significante behoefte is aan deze CODA-dekking in Nederland.”

David Gutteridge, Professional Lines Manager van ACE Bermuda International: “Dit jaar vieren we het 25-jarig bestaan van CODA en we zijn erg blij dat we de verzekering nu ook beschikbaar kunnen maken voor directeuren en bestuurders van Nederlandse bedrijven. Met CODA bieden we ervaring in het managen van complexe en vaak spraakmakende ‘Side A-claims’.

GEEN REACTIES