ABW: wagenparkvolmacht volledig naar NN

ABW Verzekeringen heeft zijn volmachtportefeuille voor wagenparkverzekeringen voor 100% ondergebracht bij Nationale-Nederlanden.

Dat meldt de gevolmachtigd agent in het februarinummer van NU, het periodiek van Nationale-Nederlanden dat verspreid wordt onder adviseurs. ABW Verzekeringen (ABW staat voor Assurantiebemiddeling Wegtransport) richt zich volledig op de logistieke sector en bij de verzekeringen van wagenparken in het bijzonder op transportbedrijven.

De intensivering van de samenwerking met NN komt volgens ABW-directeur Martin Sterrenburg voort uit een gedeelde visie op schadepreventie. Daarbij ligt de focus vooral op verandering van het rijgedrag van beroepschauffeurs. Naast de zogeheten “Code 95”, een Europese richtlijn voor de kennis en kunde voor beroepschauffeurs, betrekken we ook directie en planners bij deze gedragsverandering, aldus Sterrenburg.

Deze integrale aanpak en de aanpak van schadepreventie stond Nationale-Nederlanden naar eigen zeggen al langer voor. In het verleden keken we vooral naar incidenten’, vertelt Tom Rodenburg, risicodeskundige vervoer & transport bij Nationale-Nederlanden in het artikel. ‘Door die te analyseren, zag je de schadelijke gevolgen van bepaald rijgedrag. Nu zijn we beter in staat om schade te voorkomen door het rijgedrag van een chauffeur in beeld te brengen. We hadden en hebben hier ook een programma voor ontwikkeld. Een risicodeskundige bespreekt met de klant en adviseur welke doelstellingen de klant heeft op het gebied van schadepreventie- en reductie. Samen kijken we dan hoe we hier naartoe werken’. Starrenburg vult aan: ‘Het rijgedrag van chauffeurs analyseren we namelijk ook door data uit de boardcomputer van het voertuig te halen. ‘Denk aan remmen, optrekken en stationair draaien. Per chauffeur zien we dan precies wat goed gaat en hoe hij nog beter kan rijden.’

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES