ABN Amro Verzekeringen ziet omzet dalen in 2020

ABN Amro Verzekeringen, een 51%-deelneming van NN Group, zag vorig jaar zowel de omzet als de winst dalen. Dat valt te lezen in het jaarverslag van NN Group.

De omzet nam met bijna 3% af naar 546 mln euro, terwijl de winst met zo’n 12% daalde naar 37 mln euro. Ook het balanstotaal van de NN-dochter kromp; met ruim 3% naar 4,7 mrd euro.

ABN Amro Verzekeringen werd een meerderheidsdeelneming van NN Group, nadat laatstgenoemde Delta Lloyd in 2017 had overgenomen. De overige 49% is in bezit van ABN Amro Bank. Sinds de overname lukt het de verzekeraar uit Zwolle niet echt om te groeien. In 2018 kwam de omzet uit op 559 mln, min of meer in dezelfde orde van grootte als afgelopen jaar en 2019.

Recentelijk is de directie van ABN Amro Verzekeringen flink opgeschud. Zo trad begin dit jaar Edwin Grutterink aan als nieuwe directievoorzitter. Grutterink is daar geen onbekende, hij werkte van 2002 tot 2009 ook al bij de toen nog dochter van Delta Lloyd, onder meer als directeur Schade. De laatste vijf jaar was Grutterink in dienst bij Vivat (inmiddels ook NN Group) waar hij general manager Schade was. Grutterink vervangt Sander Kernkamp, die zijn carrière buiten NN voortzet.

Naast Grutterink versterkte ook Paula Mooij de directie van ABN Amro Verzekeringen, zij is vanaf april 2020 chief commerical officer. Zij komt uit de ‘ABN Amro-bloedgroep’ en was onder meer managing director Retail Banking. Zij verving John Smeets die de CCO-functie krap twee jaar vervulde.

GEEN REACTIES