ABN Amro lanceert start-up voor online krediet

ABN Amro lanceert start-up voor online krediet
© Pixabay

Vanaf vandaag kunnen MKB-ondernemers volledig online een zakelijk krediet afsluiten bij New10, een initiatief van ABN AMRO. New10 verstrekt leningen tussen 20.000 en 1 miljoen euro. Binnen 15 minuten weten ondernemers of ze kunnen lenen en tegen welke voorwaarden.

De aanvrager stelt zelf de lening samen en kiest daarbij het doel, het bedrag en de looptijd. Vervolgens uploadt hij zijn transactiegegevens en jaarcijfers. Op basis hiervan bepaalt New10 automatisch de kredietwaardigheid van het bedrijf. Na elektronische identificatie en ondertekening van de contracten staat het geld binnen twee dagen op de rekening van de ondernemer. De rente ligt tussen de 3,3 tot 7,7%.

New10 wil de financiële kennis van het moederbedrijf combineren met de wendbaarheid van een start-up. Daphne de Kluis, CEO Commercial Banking ABN AMRO: “New10 staat symbool voor onze visie op digitalisering en innovatie. We combineren interne kennis en ervaring van de bank met digitale vaardigheden en ideeën van buiten de bank. De volledig digitale aanpak van New10 speelt in op de wens van een groeiende groep ondernemers die alles online wil doen.”

Bron: ABN Amro, New10

 

GEEN REACTIES