A.S.R. en de Volksbank betalen voortaan binnen 30 dagen

A.S.R. en de Volksbank betalen voortaan binnen 30 dagen
© Px

A.S.R. en de Volksbank hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu, het initiatief dat ernaar streeft dat rekeningen van leveranciers uit het MKB binnen dertig dagen worden betaald.
Met hen hebben ook SAP, de Kamer van Koophandel en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) zich aangesloten. Inmiddels doen 45 grote afnemers mee aan het initiatief.

​Uit de laatste rapportage aan Betaalme.nu blijkt dat de grote afnemers die aan het initiatief deelnemen in 2016 voor 170.000 leveranciers uit het MKB een betaaltermijn hebben gehanteerd van maximaal 30 dagen. Dit betrof €1,6 miljard aan facturen. De grote afnemers die meedoen slagen er bovendien steeds beter in om hun kleinere leveranciers meer transparantie te bieden over hun betalingen, en om aan hun toegezegde verbeteringen te voldoen, zo blijkt uit de rapportage.

Betaalme.nu is een non-commercieel initiatief dat erop is gericht om makkelijker toegang tot liquiditeit voor het MKB te realiseren door kapitaal vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Het doel is om binnen vijf jaar met 500 van de grootste bedrijven in Nederland 2,5 miljard aan extra liquiditeit vrij te maken. De grote bedrijven die deelnemen stellen een manifest op waarin ze aangeven hoe ze de verwerking van facturen zodanig inrichten dat hun leveranciers uit het MKB sneller hun geld krijgen. Daarnaast beloven ze om regelmatig over de voortgang te rapporteren. Betaalme.nu, dat in november 2015 is gelanceerd, wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken in de vorm van subsidie.

Bron: Betaalme.nu

GEEN REACTIES