Aon breidt cyberteam uit

© pixabay

Aon Risk Solutions versterkt zijn ‘digitale’ kennis en ervaring met de uitbreiding van het team met cyberspecialisten. Het Cyberteam bestaat nu uit 15 medewerkers. De uitbreiding is een antwoord op de snel groeiende vraag in de markt om advies op dit gebied.

Sjaak Schouteren, manager Aon Cyber Risk Solutions: “Organisaties onderschatten nog altijd de impact die cyberrisico’s hebben op de bedrijfsvoering. Vaak gaat men er ten onrechte vanuit dat de aansprakelijkheidsverzekering de risico’s voldoende dekt, terwijl de standaard polissen veel uitsluitingen bevatten.”

Schouteren stelt dat ‘cyber’ al lang niet meer gezien kan worden als een ICT-aangelegenheid. “Een cyberincident raakt de reputatie en de continuïteit van een organisatie. Het risico hoort dan ook thuis op de strategische agenda van de board.”

Sinds 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken van kracht, waardoor organisaties geconfronteerd kunnen worden met hoge boetes als zij onjuist omgaan met persoonsgegevens. Ook de Europese Privacy Verordening en de toenemende afhankelijk van technologie in het algemeen zorgen ervoor dat de impact van cyberrisico’s steeds groter wordt.
(Bron: Aon)

GEEN REACTIES