40% Ineas-klanten weet niet dat autoverzekering stopt

Op 24 juni jl. is voor autoverzekeraar Ineas de Noodregeling in werking getreden. Vorige week werd door de bewindvoerders van Ineas bekend gemaakt dat klanten per 1 september 2010 niet meer zijn verzekerd. Zelf.nl, de verzekeraar waarmee de bewindvoerders een regeling overeengekomen zijn, geeft aan dat ca. 40% van de klanten na één week nog niet heeft gereageerd. Deze klanten zijn veelal op vakantie. Dit blijkt uit het aantal geopende e-mails en andere contacten, die klanten van Ineas met Zelf.nl hebben gehad.

Zelf.nl dekt met terugwerkende kracht vanaf 24 juni 2010 de cascoschades tot 1 september 2010. Vóór 7 augustus 2010 kunnen klanten zich aanmelden op www.zelf.nl/ineas.

Vakantieperiode

"Het overgrote deel van de klanten met wie wij in contact komen, meldt zich aan bij Zelf.nl", aldus Marco van Muiswinkel, directeur van SNS Reaal dochter Zelf.nl.  "Maar we zien wel dat ongeveer 40% van de klanten nog niet heeft gereageerd. De vakantieperiode speelt hierbij ongetwijfeld een belangrijke rol. Op vakantie hebben mensen vaak geen toegang tot hun e-mail, en de brief die naar het thuisadres is gestuurd, is natuurlijk nog niet gelezen. Deze mensen weten hoogstwaarschijnlijk nog niet dat hun Ineas verzekering per 1 september stopt".

Samen met de bewindvoerders zal Zelf.nl het nodige doen om ook deze mensen te bereiken. "We denken o.a. aan het versturen van SMS-jes. Zo kunnen ook de vakantiegangers op de hoogte worden gebracht om te voorkomen dat zij na 1 september onverzekerd rondrijden. We zullen ons samen met de bewindvoerders inzetten om alle Ineas-klanten te informeren over de mogelijkheid om bij ons een nieuwe verzekering af te sluiten", aldus Marco van Muiswinkel. "De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het afsluiten van een nieuwe verzekering bij Zelf.nl of een andere verzekeraar per 1 september blijft uiteindelijk wel bij de klant zelf", voegt Marinus Pannevis hier namens de bewindvoerders van Ineas aan toe.

GEEN REACTIES