Michel van Dam: Lichtpuntjes

Op de derde maandag van het jaar, 20 januari 2014, was het ‘Blue Monday’

Volgens de Britse wetenschapper Cliff Arnell voor veel mensen de meest deprimerende dag van het jaar: de feestdagen zijn achter de rug, het geld van de decemberbonus is op, slecht weer buiten, het is lang donker en de lente is nog ver weg…

Negatieve gedachtes maken je unhappy, zowel in je geest als je lichaam. Wellicht heeft u op die maandag 20 januari ook even een dipje gehad omdat u de afgelopen periode niet heeft kunnen bereiken wat u voor ogen had? Er zijn altijd genoeg barrières te noemen waarom dingen niet lukken. Wil je daar verandering in brengen, dan kan je nadenken hoe je die hindernissen kunt opruimen. We nemen iedere dag beslissingen en zolang het goed gaat hebben we ook het vertrouwen dat we het kunnen… totdat er iets misgaat: “oei, dit voelt niet goed, kennelijk kan ik het toch niet”.

En we hebben twijfels of het ooit weer goed komt. De kunst is vervolgens weer op te krabbelen, de negatieve kanten er van af te schudden en je weg te vervolgen. Fouten maken, vallen en opstaan!

Het geldt ook voor de markt waar we ons in bevinden: dalende inkomsten en een categorie klanten die afhaakt omdat ze niet willen of kunnen betalen voor uw advies.

Lees meer over wat dit fenomeen betekent voor de financiële advieswereld in de blog van Michel van Dam, Commercieel directeur bij Legal & General Nederland.

Over waarde: het blog voor financieel adviseurs.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER